Min tur med Karlsvognen

Af Peter Slifsgaard - distriktsleder

Det var med stor forventning, at jeg fredag d. 15. september stod ombord på Karlsvognen – Mælkevejens bus.

Inviteret af personalet, der synes jeg skulle se hverdagen i en rullende børnehave.

Og lad det være sagt med det samme – det var en utrolig hyggelig og god tur med søde og nysgerrige børn. Men også et særdeles kompetent personale.

Det startede med godt med fællessang i bussen – Sofie kørte og Signe sang for – ”Hjulene på Bussen kører rundt, rundt, rundt…” Ungerne skrålede med også selvom der var et par alternative vers.

Ungerne protesterede især da Signe sang om giraffen i bussen…

Velankommet til Tarup Davinde, hvor dagen skulle tilbringes kom der hurtigt gang i aktiviteterne – både bevægelseslege, rollelege og lege af mere finmotorisk karakter.

At gruppen har været afsted sammen mange gange før fornemmede man med det samme – aktiviteterne er velorganiseret og kendte.

Fx var der en station, hvor børnene lærte at snitte – en kartoffelkniv og en gren og så var de i gang.

Der var også spil i det ene shelter og der blev også udforsket både i dyr og insekter.

Der var meget styr på koen’s drøvtyggeri og dens fire maver – endda ret meget.

Køkkenet havde sørger for hakkebøffer med kartofler og brun sovs – dertil kogte broccoli. Et himmerigs måltid i det fri.

Det hele bliver bedre af, at børnene selv finder det sted, hvor de vil sidde og spise så de på den måde får den bedste gastronomiske oplevelse.

Alt i alt en super tur – med højt til loftet – få konflikter – sjove bemærkninger – god stemning både børn og voksne i mellem.

Tak for turen…