BØRNEHAVEN

KARLSVOGNEN

Charlotte Bjerregaard

Pædagogisk leder
chbj@kerteminde.dk
Tlf. 20529891

Velkommen til Karlsvognen

Karlsvognen er Mælkevejens hvide planet på fire hjul. Selvom vi er en busbørnehave er vi optaget af at tilbyde børnene en variereret hverdag. Vi lever op til den styrkede pædagogiske læreplan og børnenes udvikling samt trivsel, læring og dannelse.

Karlsvognen kører med 24 børnehavebørn i alderen 3 – 4 år. Som alle andre børnehavebørn i Mælkevejen bliver børnene tilknyttet vores storegruppe Gul planet i det sidste år inden de starter i skole. Til de 24 børn der er i bussen, er der fire medarbejdere tilknyttet bussen.

Med naturen som daglig base, bliver børnene tilbudt en hverdag fyldt med frisk luft og aktiviteter der er tilpasset børnegruppen. Karlsvognen er udstyret med alle de aktivitetsmaterialer, som også findes i vores andre planeter, hertil både båludstyr, snitteknive og fiskenet.

Indretningen i bussen er tilpasset det behov man har, når man ikke har en indendørs placering. Derfor har vi indrettet os med både toilet, puslefaciliteter, sovepladser og legeområde med små borde.

Karlsvognen har ikke en fast destination, men kører hovedsagelig i Kerteminde kommune, hvor de mange skønne naturområder bliver dagenes udflugtsmål.

Ved indmeldelse i Karlsvognen, tilbydes børnene den samme kost som i den resterende del af Mælkevejen.

Dagsrytmen i Karlsvognen

 • Kl. 06.00-08.00
  Morgen m. morgenmad, leg inde og ude, ro, fordybelse.
 • Kl. 08.00-08.30 Pakker vi sammen og begynder at køre
 • Kl. 08.30 Afgang
 • Kl 09.00–10.00 Vi spiser formiddagsmad og hopper i tøjet.
 • Kl. 10.00–13.00
  Mad, Pædagogiske tiltag, fordybelse, leg, aktiviteter mm.

 • Kl. 13.00–14.00
  Oprydning, samling, eftermiddagsmad, tøj af.
 • Kl. 14.00
  Hjem mod Mælkevejen